Halveer de avocado‘s, verwijder de pit, schil de vrucht en snijd deze in kleine blokjes. Besprenkel ze met citroensap. Breng de avocadoblokjes met 2 eetlepels dille, peper en zout op smaak. Zet een koekjesuitsteker (ca. 8 cm) doorsnee in het midden van een bord. Schep hier 1/4 deel van het avocadomengsel in en druk het een beetje aan. Verwijder de ring en doe hetzelfde op de andere drie borden. Snijd de gerookte zalm in lange repen, en vouw ze om het taartje heen. Vorm van de rest van de vis rolletjes of roosjes.
Verdeel de rucola om de taartjes heen. Schep de rest van de dille en een beetje peper en zout door de zure room. Garneer het gerecht met plakjes limoen. Leg op ieder taartje een toef zure room met daarop een zalmroosje. Serveer er geroosterd witbrood met boter, eventueel gemengd met citroensap en versgemalen peper en zout bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |